Livano

Hoe was ik mijn BH?

Het wassen  van een BH is belangrijk voor behoud van pasvorm en duurzaamheid. Je wilt dat een BH zo lang mogelijk meegaat. De stof van de BH wordt aangetast door de huid en vuiligheid van buiten af. De zuurgraad van het lichaam bepaald hoe hard een BH wordt aangetast en is bij iedereen dus anders. Wassen is daarom een belangrijk onderdeel bij het proces om zo lang mogelijk met je BH te kunnen doen.

 

Er zijn 2 manieren om je BH te wassen.

 1. BH onderhoud Handwash
 2. BH onderhoud Made Easy: De Waszakjes Methode

BH onderhoud Handwash

Voor het wassen met de hand, kun je de volgende stappen gebruiken.

 1. Kies het juiste moment: Neem de tijd om je BH te wassen zonder afleiding.
 2. Koud water en mild reinigingsmiddel: Maak een bad/emmer met koud water en voeg een beetje mild wasmiddel toe.
 3. Laat weken: Laat je BH weken in het water, min 10 max 15 min. Wanneer je de BH te lang laat weken, trekt het vuil weer terug in de BH. Laat een BH dus nooit een hele nacht in een emmer staan.
 4. Reinig voorzichtig met je vingers: Druk voorzichtig op de cups en de bandjes om alle vuil en zweet los te maken. Vergeet niet de sluiting, waar vaak veel stof en huidresten achterblijven.
 5. Grondig spoelen: Spoel je BH goed af onder koud water om zeepresten te verwijderen.
 6. Droog voorzichtig: Knijp voorzichtig in de stof om overtollig water te verwijderen maar wring haar niet uit – we willen geen uitgerekte elastieken! Leg de BH plat om te drogen. Zorg ervoor dat de ‘voorgevormde’ cup altijd in zijn natuurlijke vorm ligt.
 7. Laat natuurlijk drogen: Vermijd direct zonlicht en warmtebronnen om de stof te beschermen. Hang een BH dus nooit over de verwarming of buiten in de volle zon.

Volg deze eenvoudige stappen om je BH fris en veerkrachtig te houden, zodat ze jou elke dag comfortabel kan ondersteunen.

BH onderhoud Made Easy: De Waszakjes Methode

Als je liever je BH in de wasmachine wast, is een waszakje je beste vriend. Volg deze stappen voor een moeiteloze reiniging:

 1. Kies het juiste moment: Selecteer een geschikt moment om je BH te wassen zonder afleiding.
 2. Plaats in een waszakje: Doe je BH in een waszakje om te voorkomen dat de delicate stof wordt beschadigd of dat een beugel van je BH in de ring van je wasmachine kan blijven haken.
 3. Koud water en mild wasmiddel: Stel de wasmachine in op een koud wasprogramma en voeg een mild wasmiddel toe.
 4. Gentle cycle: Kies voor een programma met een zachte cyclus om de levensduur van je BH te verlengen.
 5. Droog voorzichtig: Haal je BH voorzichtig uit het waszakje en knijp zachtjes in de stof om overtollig water te verwijderen, maar wring haar niet uit – we willen geen uitgerekte elastieken. Leg de BH plat om te drogen. Zorg ervoor dat de ‘voorgevormde’ cup altijd in zijn natuurlijke vorm ligt.
 6. Laat natuurlijk drogen: Vermijd direct zonlicht en warmtebronnen om de stof te beschermen. Hang een BH dus nooit over de verwarming of buiten in de volle zon.

Volg deze eenvoudige stappen voor een zorgeloze reiniging van je BH met behulp van een waszakje. Zo blijft je lingerie fris en in topconditie, klaar om je comfortabel te ondersteunen, dag in dag uit.

TIP: Gebruik voor het wassen van een ivoor kleurige bh nooit een wit-wasmiddel. In wit-wasmiddel zit vaak bleek. Dit maakt de BH grauw. Ivoor is een kleur, dus gebruik een wasmiddel voor gekleurde was.

Waszakjes zijn te verkrijgen in onze winkel. Onze waszakjes hebben een rits, welke goed afsluiten. De kosten van een waszakje zijn € 6.95

Scroll naar boven